Redig recept för tapetklister?

I Street Art Cook Book ska det naturligtvis vara med ett recept på tapetklister. Att köpa kostar inte mycket, men många vill experimentera och fixa eget. Receptet nedan är Hop Louies, med lite tips från Gould i Berlin. Någon som har andra idéer eller tips? Å supertack till alla de som tipsade om hur man fixar stenciltryck på t-shirts.

GÖR DITT EGET TAPETKLISTER

Det här behöver du:

– Mjöl eller potatismjöl.
– Vatten.
– Socker
– En stor kastrull.
– Något att vispa med.
– En hink eller liknande att förvara tapetklistret i.

Blanda en fjärdedel mjöl med tre fjärdedelar vatten. Häll till exempel i tre glas med vatten i kastrullen. Mät sedan upp ett glas med mjöl och häll i lite i taget. Vispa samtidigt ordentligt så att mjölet blandas med vattnet och inte klumpar sig. Ju slätare smet, desto bättre. En del häller i en matsked med socker för att göra klistret lite klibbigare.

När allt är blandat ställer du kastrullen på spisen och kokar upp smeten samtidigt som du vispar så att det inte bildas klumpar. Efter ett tag börjar blandningen tjockna, och när den blir tillräckligt tjock ställer du kastrullen vid sidan av för att låta den kylas ned. Klistret ska nu vara ganska tjockt men ändå flytande. När det kallnat så häller du över det i din hink.

Många experimenterar med egna ingredienser. Ska man klistra på obehandlat trä kan det vara bra att blanda i trälim. Ta i ungefär hälften så mycket lim som klister.