Mediespaning

GP intervjuar Joakim Stampe som ska lära ut laglig gatukonst, sweetart, till ungdomar i Göteborg. BBC News, och många andra, skriver om att reklam som påminner (sic) om gatukonst censureras i Londons tunnelbana. Senast ut är Massive Attack. Att läsa webbtidningars kommentarer är sällan upplyftande, men när DN skriver om Banksy är det svårt att låta bli. ”Måla över skiten. Klottrare respekterar inte andras egendom, varför ska vi respektera deras? Om möjligt, åk hem till honom och tatuera en delfin i pannan på honom samt måla hela hans lägenhet till silver. Och då menar jag allt! Kläder, burkar, tavlor, etc…”

Och så till slut ett tips från er andlige ledare: snart, 11-14 mars, är det Tempo dokumentärfilmfestival i Stockholm och det feta programmet kan man läsa här. Extra kul om man gillar musik är verk om Einstürzende Neubauten i Östberlin 1989, islamsk punk, Fokofpolisiekar från Sydafrika och queercorepionjärnerna Pansy Division.