Söderns blommor

Som Magnus skrev så börjar jag skriva för gatukonst.se idag. Samtidigt stänger jag Rätten till staden-bloggen, som milt sagt inte uppdaterades alltför ofta. Blir nog lite fler inlägg här, kanske inte superlånga varje gång men lite fina bilder av den blommande södern (för att ge Malmö ett insmickrande epitet).

I Malmö saneras graffiti drastiskt:

Fast skämt åsido är det en liten hytt som brukar flyttas mellan olika funktioner i Folkets Park. Ett av alla beställda spraykonstverk i staden…

I Malmö är gränsen mellan den offentliga konsten och gatukonsten ibland luddig. Som betraktare vet man inte alltid vad man ska tro. Ena dagen dyker det upp mosaik på gatan vid Sevedsplan, avslöjat som ett projekt för barn av det kommunala bostadsbolaget, och en annan dag är en viadukt dekorerad. Det senare exemplet får bli mina första bilder här. Mosaiken vid Rosengård dök upp någon gång under våren – alldeles säkert med tillstånd men jag har inte lyckats ta reda på omständigheterna ännu. Någon som vet mer?

Etiketter: