Baddabing Baddaboom!

Igår nådde mig den extremt ledsamma nyheten om att Baddaboom har gått ur tiden och jag är knappast den ende som känner att detta är väldigt sorgligt och orättvist.

Baddaboom var av de mest egensinniga och trevliga gatukonstnärerna jag har haft nöjet att lära känna under åren. Han arbetade främst med stickers men gjorde även en hel del paste-ups, stenciler och installationer.

Tillsammans med Fiktivt Kollektiv skapade han under lång tid en hel del trevligt på Stockholms gator, en av höjdpunkterna var tomteinstallationen på Katarinavägen julen 2006.

Våren 2007 försökte tv-kanalen ZTV slå mynt av gatukonsten genom att utlysa tävlingen ”Svensk Mästare i Gatukonst” vilket fick stora delar av gatukonstscenen i Stockholm att bli ordentligt uppretad. Stockholms Fria Tidning belyste detta i en artikel och i den tryckta upplagan av tidningen fanns Baddabooms reaktion på ZTV påhitt. Så här i efterhand kan man konstatera att gatukonsten lever vidare och att ZTV är nedlagt.

Ibland sprang jag på honom på stan under mina promenader och det var alltid kul att råkas på och prata en stund även om det var, såsom det tyvärr brukar, alldeles för sällan. Här är han i action nere vid Atlasmuren påsken 2007.

När jag var nere i Atlas tidigare i veckan så kunde jag notera att dödskallen fortfarande finns kvar där nere. Förutom denna och en mängd stickers som sitter kvar runt om i stan så lämnar han också efter sig en hel del varma minnen.

Vila i frid Baddaboom, tack för den här tiden.