Dan Park avstängd från Malmö högskola

Gatukonstnären Dan Park har stängts av från Malmö högskola, där han läser en kvällskurs, på grund av att han kopierat en kraftigt ifrågasatt affisch i en av högskolans kopiatorer, som vi tidigare skrivit om. Det uppger Sydsvenskan idag. Dan Park förbjuds också för tillfället att vistas i högskolans lokaler.

– Det är en allvarlig förseelse. Det strider mot alla våra värderingar och mot hur vi ska hantera varandra på skolan, säger Malmö högskolas rektor Lennart Olausson till Sydsvenskan.

Dan Park säger till tidningen att han nog inte har råd att göra fler affischer om han inte kan göra dem på skolan, där han har kopierat sedan han kom till Malmö för sju år sedan. På högskolan kan studenter kopiera till låga priser.

– Blir jag avstängd från att använda kopieringsmaskinen är det kört, säger han.

Samtidigt ifrågasätter han hur högskolan ska kunna hålla koll på att han inte besöker lokalerna.