Borås

För ett litet tag sedan kunde jag glädjas över att få besöka Borås. En stad mer känd för sin textilindustri och skulpturer, bland annat finns en 9 meter hög Pinocchio.

Tur för mig så finns det ju också en hel del annat i konstväg, och med guidning av en lokal gatukonstkännare så fick jag se vad Borås hade att erbjuda – och det var en hel del trots att staden vid en första anblick såg väldigt renstädad ut.

Märkligt nog inte så mycket stickers – något som brukar vara väldigt vanligt förekommande i de flesta städer jag sprungit runt i, stenciler var det mer dominerande. I stickers-väg handlade det mest om något lokalt bollsparkargäng, något jag av gammal vana brukar undvika att klassa som gatukonst. En del mer traditionell graff fanns såklart i utkanten av staden medan i de centrala delarna var ganska rent på det mesta, det gällde att veta var man skulle titta.

Håll till godo, 35 bilder från Borås;