Under tiden, lite längre söderut…

Medan Stockholms stad begår kulturmord fortsätter den lagliga graffitin i Malmö att överraska. Den här målningen av Chemisland visar sig vid en närmre anblick vara marknadsföring för Loop Troop Rockers, men icke desto mindre kan man tycka att den borde sätta relationen mellan orden klotter och sprayfärg i ett annat ljus även för den mest hårdföre trafikkontorare.

Till Art of the Streets kommer internationellt erkända konstnärer. Vem vill inte uppmuntra stadens ungdom att sträva mot det målet? Låter som Stockholm är för mycket jante.

Kan inte låta bli att undra om Marcel Duchamps konst uppviglade folk till obehörigt kissande eller om Shakespeares många dramer fick folk att gå ut och konspirera och dräpa varandra till höger och vänster. Eller om de kanske, kanske berikade våra samhällen – även om vissa var provocerade i deras samtid.

Klotterpolicyn i Stockholm liknar alltmer ett bokbål. Under tiden visar Malmö vägen…