Mer om censureringen av Art of the Streets och lite om stadens hyckleri

Kör vidare med lite väl valda citat om censureringen av Art of the Streets annonskampanj i Stockholm.

Mats Berglund, Miljöpartiet: ”Det är dumt, infantilt, barnsligt, meningslöst.”

Mats Kolmisoppi, Helsingborgs Dagblad: ”Idiotin regerar”

Tove Liljeholm, Ung Vänster StorStockholm: ”Det här är bara tramsigt och otroligt barnsligt av Stockholms stad. Graffiti är en kulturyttring precis som oljemålningar på Liljevalchs. Man kan inte stoppa någonting bara för att man inte tycker det är finkultur nog. Istället för att förbjuda folk att måla borde man skrota sin löjliga policy och sätta upp lagliga väggar.”

Mattias Indy Pettersson, Fascinate: ””Graffiti är ett brott” står det klart och tydligt på Stockholms stads hemsida. Året är – hör och häpna – 2011 och Stockholm framstår som den enda stad i världen som inte har greppat att graffiti kan utföras fullt lagligt.”

Se Rapports inslag om stoppet av annonskampanjen.

Lyssna också på Claes Thunblad (enhetschef på Trafikkontoret i Stockholm), Ceylan Holago (Art of the Streets, Riksteatern) och Paavo Arhinmäki (finsk kulturminister) i Sveriges Radios P1 morgon från idag.

Ceylan Holago från Riksteatern och Christoffer Järkeborn, moderat, var också med i Nyhetsmorgon i TV4, men det klippet är inte ute på nätet ännu, återkommer om den. 

En Facebook-grupp har såklart också startats, ”Vi som vill att Stockholm Stad slutar censurera graffiti och gatukonst” och där låter det bland annat såhär:

Viktor: ”Det är trist att hets mot folkgrupp, och förargelseväckande beteende är OK när det kommer från dom som styr staden.”

Ragnar: ”Det är en sak att man är mot graffiti på allmänhetens väggar utan tillstånd, men att göra reklam för ett event där man betalat för sin plats ska vara lika okej som vilken annan hobbyutställning som hellst!”

Karen: ”I Stockholm får man inte affischera OM Graffiti men allt annat är till salu.”

Daniel: ”Vi har ungefär samma yttrandefrihet i Stockholm som i Kina…”

Lion: ”Allt som gör folket glada är farligt för staten! Har för mig att detta skådats i många länder under lång tid… Arbete ska fria folket, så är det väl i alla bra stater!?!?!”


Som ett tillägg till allt detta kan man ju konstatera att Stockholms stad hycklar genom att själva göra reklam för Art of the Streets på VisitStockholm.com, en sida som drivs av Stockholm Visitors Board som är Stockholm Stads officiella marknadsföringsbolag.

 

Stockholm Visitors Board drivs i sin tur ”Stockholm Business Region AB”. ett bolag där moderaten Ulla Hamilton sitter som ordförande, och folkpartisten Madeleine Sjöstedt är med i styrelsen.

Samma Ulla Hamilton som är företagarborgarråd, trafik- och arbetsmarknadsborgarråd i Stockholm och, som man kan anta, har det politiska ansvaret över Trafikkontoret – där Claes Thunberg är enhetschef och är den som tagit beslutet över att stoppa annonserna för gatukonsteventet. Samma Ulla Hamilton som under och efter Art of the Streets förra året riktade skarp kritik mot evenemanget.

Att tala om att den ena handen inte vet vad den andra gör är ju en underdrift i det här fallet!