Stockholm nu otryggt – laglig vägg invigd!

Huxflux blev först med att följa vår uppmaning att göra en målning i graffitistil på den lagliga whiteboarden på Stockholms Central, uppe vid Klarabergsviadukten. Han vinner ett paket med min bok Sätta färg på staden och min film Rätten till staden för sin minnesmålning över Baddaboom. Kommer på posten!

Så här skriver Huxflux själv om målandet:

Jag är ingen talare, men jag tänkte ändå säga några ord om hur allt gick till. Från när jag fick iden till när jag genomförde den. Allt började med att gatukonst.se utlyste en ”tävling” om att göra den första lagliga graffitimålningen i centrala stockholm. Jag antog utmaningen. Gick och sög på karamellen en vecka för att sedan samla på mig ett gäng whiteboardpennor och begav mig med min chey och son till centralstationen. Där satte vi oss på en bänk och jag började skissa. i början var jag rätt nervös. Men det gick över efter att jag skissat upp allt och började fylla. Fylla var det jobbigaste. Med 0.5 mm whiteboardpennor. Det tog cirka 1 och en halv timme innan jag hade fyllt hela. Under processens gång så kom det folk och lånade pennor av mig och gjorde egna målningar på väggen. Där någonstans bestämde jag mig för att lämna alla pennor så folk kunde måla själva.

Han har också gjort en liten film om händelsen:

Ni andra – det är inte försent att måla. Fortsätta att göra Stockholm otryggt (fniss!) med whiteboardpennor på Stockholms Central i väntan på de riktiga lagliga väggar som förr eller senare kommer. För det gör de – det kallas paradigmskifte och inträffar då och då i alla samhällen.

Skicka gärna in era bilder om ni gör något!