Avhoppade CSG-väktare bekräftar lagbrott

Dessa affischer har börjat dyka upp i Stockholms län efter den senaste tidens rapportering. Foto: 02:53.

Svenska Dagbladet fortsätter idag rapporteringen om de påstådda oegentligheterna kring bevakningsbolaget CSG, som arbetar på uppdrag av bland andra SL och Stockholms stad.

”Nu berättar före detta väktare på vaktbolaget CSG, som SL och Stockholms stad anlitar, om företagets metoder i jakten på graffitimålare. CSG bedriver enligt de tidigare anställda systematiskt civil spaning, för ett spaningsregister och använder brottsprovokation – allt i strid mot lagen,” skriver tidningen idag.

– Det känns fel att ett bevakningsföretag som ska upprätthålla lagen bryter mer mot den än klottrarna själva. Det är dumt när klottrare förstör, men man kan stoppa dem den lagliga vägen, säger före detta CSG-väktaren Peter.

För ett par dagar sedan gick CSG ut med ett pressmeddelande där man dementerade SvD:s uppgifter om att väktare från bolaget spanat civilt. I detta fick man stöd från Dan Östman på Polisens klottergrupp.

Jag och Tobias Brandel har skrivit även dagens artikel.

Etiketter: , , ,