Länsstyrelsen: ”Det är förfärligt”

Reaktionerna är starka på SvD:s artiklar om de systematiska lagbrotten på bevakningsbolaget CSG i Stockholm.

– Det är förfärligt. Allting är förkastligt eftersom man har en auktorisation och ska bedriva seriös verksamhet. Framför allt när man uppmanar till att begå brott börjar man undra om det egentliga syftet är att tjäna så mycket pengar som möjligt, säger Hellena Bäck, jurist på länsstyrelsen.

– Staden kan inte acceptera ens misstankar om att en av de entreprenörer man anlitar begår brott, det måste åtgärdas nu. Det måste redas ut om det skett med stadens goda minne, det är i så fall mycket allvarligt, säger oppositionsrådet Tomas Rudin (S).

Läs uppföljningen som jag och Tobias Brandel skrivit i dagens tidning och gårdagens något annorlunda webbversion.

Etiketter: , , ,