KD-senior vill ha graffiti i Enskede

Ulf Lönnberg, ordförande i Kristdemokraternas seniorförbund i Stockholm, vill ha en laglig graffitivägg i Enskede.

– Att förbjuda graffiti som konstform är likställt med censur. Jag tycker Stockholm bör förnya sin föråldrade anti-kolotterpolicy, säger han till Tidningen Årsta/Enskede, som är systertidning till bland annat Södermalmsnytt.

Det är ett nytt bullerplank som ska uppföras längs Nynäsvägen i Enskede som Lönnberg vill se dekorerat med spraykonst.

– På detta sätt förskönas miljön för både trafikanter och boende, säger Ulf Lönnberg.

Lönnberg vill se en uppgörelse med stadens klotterpolicy och säger till tidningen att man inte nödvändigtvis behöver vara vänsterpartist för att ta kultur på allvar. Kanske dags att bilda ytterligare ett förbund: ”konservativa seniorer för graffiti”. Tiden börjar springa ifrån de något yngre moderata graffitimotståndarna i Stadshuset.

Hela artikeln finns här.