Nyköping kan få laglig vägg

Nyköpings Ungdomsfullmäktige har beslutat att man ska kräva av kommunen att öppna en laglig graffitivägg. ”För oss är det viktigt att kommunen satsar pengar på alla ungdomar, oavsett om man spelar fiol, fotboll eller målar graffiti”, skriver man i motiveringen.

Ungdomsfullmäktige vill uppföra en laglig vägg i hamnen i närheten av andra aktivitetsytor, enligt bilden ovan. (1: tänkt plats för vägg, 2: basketplan, 3: volleybollplan). Väggen föreslås tillverkas i betong och bli två meter hög och trettio meter lång. Man önskar sig också belysning både för konstnärernas skull och för förbipasserandes trygghet.

Den 24 januari tar kommunstyrelsen upp förslaget till diskussion. Ungdomsfullmäktige består av ungdomar från alla kommunens högstadie- och gymnasieskolor. Ungdomsfullmäktige träffas en gång per månad och har motionsrätt till kommunstyrelsen.