Luftslottet som sprängdes

Nu utmanas Stockholms stads klotterpolicy inifrån när gatukonst och graffiti intar självaste Kulturhuset i hjärtat av Stockholm. I den nya stora utställningen Street Smart kommer gatans konstformer att visas upp, det uppger Svenska Dagbladet.

– Kulturhuset har ett uppdrag att lyfta fram konst och kulturyttringar i olika områden. Gatukonst är en konstform som engagerar väldigt många människor. Är det någonstans det ska visas är det på Kulturhuset, säger Margareta Zetterström, konstnärlig ledare för utställningsverksamheten på Kulturhuset till SvD.

Trafikborgarådet Ulla Hamilton (M) låter meddela att hon utgår från att Kulturhusets utställning tar avstånd från olaglig graffiti. Kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) välkomnar en diskussion om klotterpolicyn.

Street Smart visas den 15 juni till den 14 oktober i galleri 5. Exakt program för utställningen är ännu inte fastställt.