Civila CSG-väktare i Kanal 5?

I gårdagens ”Tunnelbanan” i Kanal 5 finns ett ingripande mot misstänkta klottrare med. Men vad är det egentligen som händer i bilden? Flera av personerna som arbetar med ingripandet är helt civilklädda. Det här är inga suddiga amatörvideor. Kan månne CSG kommentera innehållet i videon? Eller kanske Kanal 5 kan redogöra för vilket scoop de fångat? Eller är det bara helt vanliga förbipasserande med civilkurage som ställt upp?

Tittar man på programmet i sin helhet så säger speakerrösten att ”tunnelbanepolisen” gripit klottrarna och att väktaren Tomas kallas dit. Det låter som något de förklarat situationen med för tv-teamet. Sedan när tillkallar polisen väktare efter att de har gripit klottrare? Och varför kallar väktaren Tomas det i så fall för att ”kollegor” har gripit klottrare?