Gatukonstnärer ställer ut i Virserum

Gatukonst på konsthall. Nu på söndag öppnar utställningen ”Sverige – tillståndet i riket” på Virserums konsthall i mörkaste Småland. Utställning ska fånga tillståndet i nationen, och konstnärer har bjudits in för att ge ”sin bild av Sverige idag”. Utställningen består av ett antal rum som har fyllts av föreningar, organisationer och grupper från hela Sverige.

Inramningen till detta – rummens ytterväggar – har gjorts av fjorton gatukonstnärer från Stockholm och Göteborg. Bland andra medverkar Hop Louie, Mango, Sanna-Lisa Gesang-Gottowt, Wave, Waver, Ekensberg Hooligans, Hello Jenka och Anoia.

– Vi bjuder nu in gatukonstnärer för att fritt tolka tillståndet i Sverige på dessa rums ytterväggar, berättade Lars Andersson-Schaar, utställningsproducent på konsthallen och själv aktiv konstnär för gatukonst.se i samband med planeringen av utställningen.

Om konsthallens verksamhet säger Lars så här: ”Alla människor filosoferar över livet. Vem är jag, vart är jag på väg, hur blev det så här? Därför finns det konst. Virserums Konsthall vill vara folkets konsthall. Konsten ska tillhöra alla. Därför finns Virserums Konsthall.”

Mer om konsthallen finns på www.virserumskonsthall.com.