Mobilapp visar vägen till lagliga väggar

Det är nästan en sanning idag att om någonting finns, så finns det också som mobilapp. Inte så konstigt då kanske att det mycket aktiva Västeråsprojektet Här får man har snott ihop en mobilapp till Iphone som visar vägen till lagliga graffitiväggar i Sverige. Appen som kort och gott heter ”Graffitiväggar i Sverige” är gratis kommer även snart för Android. Appen ska också visa vägen till butiker som säljer sprayburkar och till vad som kallas permanenta burners. Hur permanent något nu kan vara… Alltsammans förstås kopplat till gps-position. Appen är inte fylld utan kommer att bygga på bidrag från användarna.

En snabbtitt ger mycket riktigt vid handen att flera väggar saknas, men det ser ut som ett ambitiöst projekt om än med några inledningsvisa skavanker – appen är till exempel inte anpassad för högupplösta Iphones och kartan verkar alltid hoppa direkt till ens egen position när den öppnas.

Mer information i Itunes. Eller sök på ”graffitiv” i App Store så dyker den snabbt upp.