Lyckad pressvisning av Galleri Fotfolket

Idag klockan tretton visades Galleri Fotfolket sig utomhus på stadens gator för första gången i samband med en pressvisning och som det skulle visa sig, prisutdelning.

Sanna-Lisa Gesang- Gottowt & Galleri Fotfolket

Jacob Kimvall, Tomas Rudin och Tobias Barenthin Lindblad höll anföranden i samband med detta och berättade bland annat rent historiskt om hur det offentliga rummet använts genom tiderna men också hur man bör kunna använda sig av det i dagsläget och hur pass demokratiskt viktigt det är att öppna upp det offentliga rummet mer för de medborgare som rör sig i det.

Jacob Kimvall

Tomas Rudin

Och i samband med det så passade Riksteaterföreningen Graffitifrämjandets ordförande Hugo Röjgård på att dela ut det första av det återkommande priset Guldkannan till galleriets skapare Sanna-Lisa Gesang-Gottowt för hennes insats för konsten i det offentliga rummet.

Sanna-Lisa Gesang-Gottowt & Hugo Röjgård

Ikväll klockan 18 så blir det öppningsvernissage för galleriet med pompa och ståt på Greta Garbos Torg i Stockholm, så har du inget bättre för dig då – kom förbi!

Galleri Fotfolket