En legal mural i Borås

I samband med Borås Internationella Skulpturfestival upplät staden en av sina väggar till Shai Dahan som givetvis tog väl hand om den. Det är ju inte ofta man får måla en vägg mitt i centrala stan.., särskilt inte med en bakgrund som graffitimålare. Första gången någon med den bakgrunden får vara med att bidra till festivalen. Något som måste ses som ett framsteg i dagens samhälle.

En tydlig vändning i attityden mot de som målar ute verkar också ha skett, eller som Shai själv beskriver det:

”Big shout-out to the Borås Police who came by TWICE while I began my mural not to harass me, but to ask if any drunks from the pub across were bothering me. an even BIGGER shout-out to the two drunk guys from the pub across who came up to me after the police left to ask if the Borås Police were bothering me while I painted. Good city. Everyone looks out for the vandal.”