Dokument släpper loss i Almedalen

Hälsningar från Tobias: Nu startar Almedalsveckan i Visby. Dokument press är på plats för första året för att både iaktta och givetvis bidra till det som kallas för ”politikens Hultsfredsfestival”. Vi presenterar förlagets verksamhet, både böcker och uppdrag, på Gocart Gallery på Klosterbrunnsgatan 1. Där ställer också konstnärer som Blue, Daniel Grunditz, Malin Lobell, Tommy Mäkinen, Stickkontakt och Ruben Wätte ut under veckan.

Måndag 2 juli föreläser jag om graffiti och rätten till det offentliga rummet på Gocart gallery kl 14.00-15.00.

Tisdag 3 juli kl 18.00-19.30 är det dags för panelsamtal om den konstnärliga yttrandefriheten på offentlig plats. Medverkar gör Hugo Röjgård från Graffitifrämjandet, Janica Sörestedt (s), ordförande för Kultur och fritidsnämnden Region Gotland, jag själv samt några av de utställande konstnärerna. Moderator är Stina Oscarsson, chef för Radioteatern på Sveriges Radio.

På onsdagen den 4 juli, kl 15-16, äger samtalet Kan växter bli politiska rum. Medverkar gör Ulrika Flodin Furås, författare till boken Gatsmart odling, samt Malin Lobell, konstnär.

Utanför galleriet bjuder Dokument press på Visbys enda öppna demokratiska forum för text och bild på offentlig plats innanför ringmuren. Hängde ni med? Det innebär på vardagsspråk att vi sätter upp en öppen vägg och tillhandahåller sprejfärg för den som vill skriva eller måla något där. Väggen är öppen söndag till tisdag kväll.

Varmt välkomna!