Dan Park attackerar statsministern

Dan Park i Malmö är i blåsväder igen för nya affischer som satts upp på elskåp i Hörby, det rapporterar Sydsvenskan. Den här gången är det statsminister Fredrik Reinfeldt som hamnat i skottlinjen, bokstavligt talat. Bilden på affischen föreställer Reinfeldt mitt i ett kikarsikte med texten ”we gonna get you!”. Dan Park har även själv lagt upp en bild från affischen i Hörby på Twitter med kommentaren ”Pang på Reinfeldt i Hörby”.

Bilden ska enligt Dan Park vara en kommentar till den kritik som riktats mot sverigedemokraten Ronny Esbjörnsson nyligen, skriver Sydsvenskan.

Esbjörnsson har avslöjats med att ha skrivit i forum på nätet att han inte skulle vittna om han såg Reinfeldt skjutas, vilket han fått hård kritik för. Något som Dan Park uppenbarligen tycker är orättvist.

Dan Park har tidigare gjort liknande affischer föreställande SSU:s förbundssekreterare Ellinor Eriksson där hon utgör bakgrunden för en måltavla eller en piltavla.

Dan Park är sedan tidigare dömd för hets mot folkgrupp för sina elskåpsaffischer som smädade Jallow Momodou från Afrosvenskarnas riksförbund. Dan Park är aktiv i högerextrema sammanhang på internet bland annat på Twitter men är mest känd som gatukonstnär för sina provokativa klipp-och-klistra-affischer.

Det är inte heller första gången Reinfeldt blivit siktad på. Dessa klistermärken sattes upp av Ekensbergs Hooligans inför valet 2010.

Etiketter: