Hilma 1898

Detta med att lämna spår efter sig har människor gjort väldigt länge, att tro att dagens taggare och bombare är någon slags ny företeelse kan man ganska snabbt sluta med om man nu skulle göra det. Ruben Wätte besökte Öland och fann intressanta spår i Borgholms slottsruin.

”Alla vet vem Taki 183 är, men Hilma 1898? Hon var kanske en av de första, men Knutte Knopp gick istället på storlek när han ristade in sitt smeknamn i väggen på Borgholms Slottsruin. Sedan dess har hundratals människor lämnat avtryck i form av inristade namn och smeknamn, som tur är så har många dessutom valt att signera med årtal. Om man inte bryr sig ett skit om kungar men gillar klotter så är den gamla ruinen värd ett besök. Slottet byggdes i slutet av 1200-talet och förutom att vara landets största gästbok så fungerar ruinen också som konsertplats, Ebba Grön, Bob Dylan och Darin har spelat live på slottsgården men ingen av dem verkar ha signerat byggnaden så vitt jag kan se.”

Ruben Wätte

text & foto: Ruben Wätte