Folkpartiet omdefinierar censurbegreppet

Art of the Streets håller precis på att avsluta årets debatt. Som vanligt är det låsta positioner. Mest minnesvärt blir dock Folkpartisten Rasmus Jonlunds syn på censur.

Vi kan nu konstatera att Folkpartiet INTE anser att det är censur att förbjuda ett privat initiativ att hålla en graffitiworkshop på en egen vägg som står på hjul på en offentlig plats under begränsad tid.

Vi tar det igen. Det är enligt Folkpartiet INTE censur att förbjuda:

Ett privat initiativ

som vill hålla en workshop i graffiti

på sin egen vägg

som står på hjul

på offentlig platsmark

under begränsad tid.

 

Slutsats: Graffitiväggar kan man hålla sig med på privat mark, enligt Folkpartiets nya linje. Det ska vara Stockholm till att komma fram till att graffiti inte hör hemma i det offentliga rummet alls, inte på några villkor. Men det är ändå en uppmjukning. Förr ringde ju kommunen och krävde stopp för sådant.

Jag kan inte låta bli att undra varför Alvin och gänget fick komma till Stureplan. Men det är klart, man kan ju prioritera användningen av det offentliga rummet olika. Hellre förstorade jordekorrar i tyg som gör reklam för en amerikansk film än lokala ungdomar som är kreativa. Till exempel.

Debatten finns att se här.