RETRO: Gatukonstens kioskvältare

Det fanns en tid då GuiltyGuiltys löpsedlar livade upp tillvaron på Stockholms gator. Två böcker blev det också innan de gav upp (”…vi erkänner att vi inte håller samma kaliber som Aftonbladet och Expressen. Den verklighet de envist levererar överträffar vår vildaste fantasi”). ”Det kan inte vara sant!” (2002)och ”Expressen ljuger och Aftonbladet fantiserar” (2006) hette alstren, båda på Kartago förlag.

Det är klart jag tycker illa om GuiltyGuiltys löpsedlar. Vanliga människor ser inte omdedelbart skillnad på ett sånt här löp och det vi gör och det är klart att det minskar trovärdigheten för löpsedlar. (Niklas Silow, redaktionschef på Aftonbladet)

Det är ingen kampanj vi står bakom, det är inget som vi har tryckt på Expressen. Det är förmodligen någon som inte tycker om Expressen, som vill protestera mot Expressen. Det där verkar ju bara vara påhittat – våra nyheter är ju sanna, eller, dom ska vara det i ala fall. (Leif Olsson, biträdande nyhetschef på Expressen).