Comeback, ursäkt och kommande julklapp(ar).

Ärade läsare, kollegor och eventuella jurymedlemmar.

Jag är skyldig eder alla en jättestor ursäkt. Det kan verka som jag övergivit mina stackars kollegor och er med berått mod. Att jag har vart hjärtlös och inte tagit min uppgift som redaktionsmedlem på allvar. Jag förstår om ni trott det. Jag själv har tyckt att jag åtminstone gjort mig skyldig till den senare punkten. Även om det absolut inte vart min mening.

Saken hör till att jag håller på att intervjua folk till en bok om Göteborgs hiphop-historia. De första 30 åren och om alla de fyra elementen. Det tar väldigt mycket tid och energi. I synnerhet då jag gör detta vid sidan av mina andra jobb. Men jag gissar att det kan hända att vissa läsare hade tyckt, att det skulle vart rätt fett att ha den boken hemma i sin bokhylla. Dessutom så har ju mina kollegor skrivit en och annan bok om saker vi gillar, så det kan vara på sin plats att jag steppar upp mitt game och ger ut en bok jag med.

Oss emellan kan jag ju meddela att det kommer bli en hel del många graffiti-målare och framförallt bilder i nämnda framtida bok. Det tjusiga i sammanhanget, är ju att jag kommer få tag på bilder av de tidigaste göteborgska graffiti-målningarna. Och här kommer den riktig skojiga biten: under det kommande research-året kommer ni få tillgång till noggrant valda exempel på dessa rariteter. Jag vet inte om det duger som en ursäkt, men erkänn att det är en relativ legitim anledning till min frånvaro?

Just nu pågår ju den fantastiska kladdvent-kalendern. Jag tänker komplettera den med att ge både er och mina medarbetare julklappar i form av göteborgska inlägg varenda dag under juldagarna. Och kanske även ett par extra under mellandags-reorna. Och förhoppningsvis något redigt smaskigt till nyår. Så jag avslutar 2012 med hedern i behåll.

Vad tror ni? Ska vi köra på det? Är jag förlåten?

(Om inte så ska ni få ett smakprov från vad som komma skall. En del bilder kanske är kända för vissa sedan tidigare. Men jag tycker de är värda en extra-runda i så fall. Om jag fortfarande inte är förlåten, så kom ihåg att det är jul snart och då ska man faktiskt förlåta. Och sånt.)