CSG utreds fortfarande

csg

Utredningen gällande bevakningsbolaget CSG efter Svenska Dagbladets avslöjanden för drygt ett år sedan om civilklädda väktare som spanade mot graffitimålare, i strid mot reglerna för bevakningsföretag, är ännu inte avslutad. Det meddelar Länsstyrelsen i Stockholms län efter en fråga från Gatukonst.se.

Länsstyrelsen låter meddela att det inte har hänt så mycket i utredningen under hösten, men att den kommer att avslutas under våren. CSG inkom i september med svar på ett stort antal frågor som aktualiserats av artiklarna i Svenska Dagbladet.

Gatukonst.se noterar även att CSG har bytt VD vid två tillfällen sedan avslöjandena i Svenska Dagbladet. Först tog Göran Petsén över posten från Anders Nyberg sommaren 2012. Båda var med och grundade CSG. Den 1 september lämnade så Petsén över till nuvarande vd Patrik Strandberg, som tidigare har drivit ett eget bevakningsbolag och har en bakgrund som yrkesofficer. Om omsättningen på VD-posten har ett samband med utredningen mot CSG är inte klart.

Foto: Ralphbijker.