Streetexpressions gör Göteborg

Alla som känner mig vet att jag är inte riktig en sån där konstgalleri-person. Om det beror på att jag har svårt för hur vin luktar eller att jag är mer nere med gatukonsten som är på faktiska gator, kan man ju tvista om. Men det finns ett gäng konstnärer jag är beredd att sörpla valfria mängder alkoholfri cider för och det är dem på Streetexpressions.

Jag har följt deras skapande via diverse sociala medier och satan i gatan vad dessa gossar lever för vad de gör! Alltså de lever i bokstavlig mening ihop pga sin konst. På sin hemsida så skriver de: ”Streetexpressions har även blivit ett kollektiv där vi bor eller har bott ihop under perioder, något vi tycker är viktigt för att hålla ihop gruppen och lättare kunna förstå varandra i skapandet”. Uppenbarligen så har det lönat sig att dela på hushållssysslor och konstnärskap. För de har skapat konst som jag har haft svårt att hitta ord till under eftermiddagen. Den måste helt enkelt upplevas. Jag är därför alla synonymer på ordet ”peppad” över att de kommer till MIN ÄLSKADE GÖTEBORG för att ha vernissage. 2 februari är datumet och Urban Artroom är platsen. Så fellow göteborgare, kom och ät chips med mig och låt oss välkomna våra fingäster med buller och bång. Eller ja. Med sånt som göttigt helt enkelt.

Affisch_gbg_web