Iron Man på taket

1-IMG_0443

TONKYNZ alias Patrik Finse har byggt och satt ut en staty föreställande Iron Man på ett tak i Gubbängens centrum, med inbyggd belysning och allt.

Så här berättar han för Gatukonst.se:

”Jag fick för mig att bygga en Ironman-dräkt till en stor Halloweenfest som skulle vara på Slakthuset i oktober 2012. Det tog mig fyra månader att tillverka dräkten som består av liggunderlagsliknande material (så att man kan röra sig bra). Jag  vann bland 1 200 andra fantastiskt utklädda. Efter det så kände jag att jag bara inte kunde kasta dräkten utan skaffade en skyltdocka (längd 1,90) som jag monterade allt på vilket också visade sig skulle ta ytterligare några månader med lagning och målning och olika justeringar. Eftersom jag håller på med streeet art så tänkte jag ut en plats där den förhoppningsvis ska få vara ifred.”

Patrik Finse skrev vi tidigare om när han gjorde stora Hollywoodinspirerade bokstäver i Högdalen med texten HIGH VALLEY.

Fotografier: Patrik Finse.

IMG_0446

IMG_0442

IMG_0444

ironman-lives-on-2013-012