Galleri Momangen söker konstnärer

Inte helt gatukonstrelaterat, men vi har hört att bland annat Hop Louie och Coto redan hoppat på det här tåget – och har du som konstnär lust att vara med kommer det inte vara svårt att ställa ut i fint sällskap med andra konstnärer i det här projektet. Sugen? Läs mer nedan!

momangefonen

”Ingen kan väl ha missat den senaste tidens förortsrevolt och då inte heller det viktiga arbetet som Megafonen gör. Det har i alla fall inte vi på Galleri Momangen! Därför kommer våran juni-utställning vara tillägnad Megafonen och alla pengar vi får in kommer gå till dem. Mer specifikt till deras utbildningsverksamheter såsom läxhjälp, sommarläger för ungdomar, föreläsningar osv.

Vi söker nu konstnärer som vill vara med. Det kommer fungera som så här: du donerar ett verk (eller flera), dessa visas och säljs 27-29 juni. Några verk kommer säljas till högstbjudande och andra till bra pris så att inte kapitalet styr vem som kan ta med sig konst hem.

Tisdagen den 25e juni vill vi att du lämnar din konst hos oss på Kocksgatan 23. Om du vill vara med men inte bor i Stockholm kan du självklart skicka din konst. Hör av er för adress.

Vill du vara med? Maila då galleri@momangen.se

Frågor? Maila ovanstående eller ring Sanna-Lisa Gesang-Gottowt 0722 83 18 49

Hjälp oss att göra nåt bra för nuet och framtiden!”

Om Megafonen
Megafonen organiserar unga förortsbor i kampen för social rättvisa. Megafonen är verksamma i Husby, Rinkeby, Vällingby, Hässelby och Norra Botkyrka. De erbjuder bland annat läxhjälp, föreläsningar och filmvisningar. De arbetar även med olika kampanjer för att förbättra det dagliga livet för de boende i förorten med en variation av metoder och strategier. Ett par exempel är Kampanjen för upprustning av 3:an och Alby är inte till salu.
Mer info på http://megafonen.com/

Om Galleri Momangen
Galleri Momangen drivs av Kulturföreningen Momangens medlemmar och är således konstnärsdrivet. Galleriet är beläget i föreningens ateljé och verkstad och präglas av en gör-det-själv-mentalitet. Här kommer medlemmarna turas om att producera månatliga utställningar. Vad som visas kommer variera men du som letar efter en vit kub utställning kommer bli besviken, hos oss står skapandet och konstnären i centrum. Istället kommer du därför finna urban Hötorgskonst 2.0 i mix med odefinierbara upplevelser i en källarlokal där hjärta ligger i grunden för allt som görs.
Mer info på http://www.momangen.se/