Momangen ❤ Megafonen

momangefonen

Galleri Momangen på Kocksgatan 23 i Stockholm arrangerar en utställning till stöd för Megafonen i kölvattnet efter förortsrevolterna nyligen. Donerade verk av flera kända gatukonstnärer finns att inhandla i flera prisklasser. Bland andra Hop Louie, Mogul och IOH medverkar. Vernissage på torsdag, 27 juni, kl. 18.

Galleri Momangen skriver att händelserna ”visade på en stor frustration, ilska och klasskillnadernas verkan i samhället. Vi på Galleri Momangen kände, bland andra känslor, både sorg och ilska under dessa dagar vilket även övergick i frustration. Vi frågade oss vad vi kan göra med vår frustration, hur vi kan använda den för att göra något positivt. Vi bestämde oss för att anordna en välgörenhetsutställning. För oss står det klart att det arbete som Megafonen gör är oerhört viktigt. Därför bestämde vi oss för att alla pengar som vi får in går till dem, mer specifikt till deras utbildningsverksamheter såsom läxhjälp, sommarläger för ungdomar, föreläsningar osv. På detta sätt hjälper vi Megafonen att hjälpa, nu och för framtiden.”

Om Galleri Momangen

Galleri Momangen drivs av Kulturföreningen Momangens medlemmar och är således konstnärsdrivet. Galleriet är beläget i föreningens ateljé och verkstad och präglas av en gör-det- själv-mentalitet.

Om Megafonen

Megafonen organiserar unga förortsbor i kampen för social rättvisa. Megafonen är verksamma i Husby, Rinkeby, Vällingby, Hässelby och Norra Botkyrka. De erbjuder bland annat läxhjälp, föreläsningar och filmvisningar. De arbetar även med olika kampanjer för att förbättra det dagliga livet för de boende i förorten med en variation av metoder och strategier.

Läs hela pressmeddelandet och besök Momangens hemsida.