Gatukonststiltje i Malmö

IMG_1482

Det händer inte mycket i gatukonstväg i Malmö just nu. Kanske är intresset lågt, kanske har de lagliga väggarna gjort gatukonst så rumsrent att det blivit ointressant. Inte ens på graffitiscenen händer mycket just nu – de lagliga väggarna är tomma på annat än övningmålningar, och verket från den nyss passerade Walls of Fame-turnén står som en solitär vid Folkets Park.

IMG_1485

Bates.

IMG_1486

Mad C.

IMG_1488

Kaos.

IMG_1498

Malmö stad.

Istället ligger kommunen själv bakom de mer spännande inslagen i det offentliga rummet. Det byggs överallt i stan, och igår invigdes nya Kaptensbron – en tolv meter bred gång- och cykelbro över kanalen vid P-huset Anna. Dess vågiga utformning är det djärvaste och mest nyskapande jag ser på en cykeltur på en dryg mil, på väg mellan ett par olika bibliotek.

Ja, och så lite klotter. För trots dystopin har åtminstone en person haft med sig en penna ut och plitat ner ett smått utopiskt budskap på gamla huvudentrén till Folkets Park.

IMG_1491

Missa förresten inte vår nya Facebooksida Klotter, där vi publicerar sånt här.