Malmöelever sätter färg på grå betong

IMG_0111

Eleverna på Augustenborgsskolan i Malmö vistas bland för mycket rå betong. Nu ska de få förvandla grå murar och trista betongplattor till konstverk, rapporterar Malmö stad.

Alla ska vara delaktiga, från förskolebarn till högstadieelever samt pedagogerna. Temat är djur, natur och lek. Mosaikworkshopen är ett efterlängtat inslag på skolan, ett delaktighetsprojekt inom Gröna skolgårdar som samtidigt håller på med ombyggnad av skolgården, skriver kommunen i sitt pressmeddelande.

– Att lägga mosaikplattor är både roligt och ger ett snyggt och minnesvärt resultat. Det är viktigt att eleverna får vara delaktiga på ett konkret sett. Vi har också tagit fram ett ämnesövergripande pedagogiskt material kopplat till läroplanen kring mosaik, säger Lena Jungmark, landskapsarkitekt på Malmö stad.

BIlden föreställer mosaik som skapats av de boende barnen vid ett av det kommunala bostagsbolaget MKB:s hus på Seved i Malmö.