Näten tar över Tierps baksidor

10RP har skickat in foton från vad som kallas för ett nätprojekt som genomfördes i Tierp i norra Uppland i våras.

Bilderna presenteras:

2

Jag gjorde det som en liten reaktion mot den nolltolerans som finns, som inte ens uppfylls eftersom de inte har råd att åka ut och tvätta på alla ställen förrän minst ett par veckor senare. Och som en reaktion på att det endast finns tre offentliga konstverk på hela orten. Och som en reaktion på att jag upplever invånarna i allmänhet som dammigt konservativa när det gäller konst.

Jag inspirerades av stängselvävning från projektet SweetArt, som jag hittade på nätet.

Jag utvecklade olika spindelvävsmodeller, för att insinuera att det inte blir riktigt ”städat” i de hörn av byn som de flesta invånarna inte ens vet om att de finns, fast de är helt synliga – för den som tittar efter.

Jag håller på att försöka utveckla nya ”icke-vandaliserande” projekt nu, kanske blir det mer i framtiden.

Berättat för Kolbjörn.

4

5

6

7

1

3

 

Etiketter: ,