Så hur ser det ut i Syrien då?

Precis samtidigt som jag postar de här bilderna kan man läsa de förfärliga rapporterna om att över 11 000 barn har dödats sedan inbördeskriget bröt ut i Syrien.
Av bomber, granater, rena mord och genom tortyr.

Vår vän Ivar Andersen befann sig tillsammans med fotografen Christoffer Hjalmarsson nere i Syrien för ett kort tag sedan på andra uppdrag, men hann trots det lämna en liten rapport till oss om gatukonstscenen och det allmänna läget där.

IMG_1742-copy

IMG_1733-copy

Ivar Andersen skriver:
”Var nyligen på uppdrag i norra Syrien och försökte min vana trogen få med mig någonting hem till er. Väggarna var förvisso flitigt dekorerade, men nästan allt klotter var politiskt. Vissa krigsdrabbade städer såg ut som klassiskt gängterritorium. I Ras al-Ayn, där striderna mellan den kurdiska milisen YPG och jihadistiska Jabhat al-Nusra tog sin början gick det att följa utvecklingen genom att läsa de sönderskjutna ruinerna. al-Nusra tog ett kvarter och märkte det med sprejfärg, YPG tog tillbaka det, sprejade över al-Nusras tags och dit sina egna (och så vidare). ”

IMG_1731-copy

IA-03-liten

”Vi lyckades dock även hitta en del mer typisk graff. De bilder som ser ut att vara tagna av en professionell bildjournalist står flerfaldigt prisbelönade Christoffer Hjalmarsson (www.christofferhjalmarsson.com) för. De som ser ut att vara tagna av en förvirrad reporter som inte riktigt vet hur han ska hantera sin iphone är mina. Till mitt försvar vill jag dock anföra att jag normalt inte är för lat för att gå ur bilen för att fotografera, men vi befann oss vid de tillfället i de regeringskontrollerade kvarteren i Qamishli, och hade vi blivit haffade där hade resan förmodligen blivit betydligt längre än planerat.”

IA-02-liten

IA-01-liten

foto: Ivar Andersen & Christoffer Hjalmarsson