No borders No nations Just people

”I natt sattes konstverket ”No borders No nations Just people” upp på flertalet tunnelbanestationer i Stockholm. Utställningen är en prostestutställning mot rasism och fascism och ingår i projektet #angryanimals. Bredvid tavlorna sitter en lapp som förklarar att den som håller med om att rasismen och fascismen ska utrotas är välkommen att plocka ner tavlan och ta med den hem.”

bild-(2)

bild-(3)

bild-(4)

”#angryanimals är skapade av konstnären Jessica Hallbäck som ritar djuren för att väcka tankar hos allmänheten inom aktuella ämnen. De arga djuren har funnits att betrakta som gatukonst under två års tid och en liknande utställning genomfördes i slutet av september. Den utställningen var en protest mot elitismen inom konstvärlden, även den gången fick den som ville ta hem en hittad tavla.”

bild-(5)

bild-(6)

bild-(8)

”Läs mer om #angryanimals och tidigare utställningen här:

http://www.thelocal.se/20131004/50610

bild-(9)

bild-(10)

Här kan du se Jessica diskutera gatukost samt #angryanimals tillsammans med konstkritikern Jacob Kimvall i programmet Miniatyr:
http://www.gatukonst.se/2013/11/20/gatukonst-i-miniatyr/

bild-(11)

bild-(12)

foto: www.angryanimals.se