Tonk jubilerar vidare

Stockholmscrewet YNZ (Youngunz) firar 20 år i år och har firat med flera gatukonstverk som vi har uppmärksammat. I november gjordes den här klistergraffitin.

Tonk skriver till oss om processen:

Jobbade hemma med att måla upp bokstäverna på tapet vilket kanske verkar som en enkel sak, men utrymmet i en etta är begränsad så jag fick jobba med några delar i taget och dessutom så krävdes tre lager med färg för att täcka. Allt är målat med pensel.

Verket blev ca sju meter och sattes upp med tapetklister tillsammans med Arrow och Hyper. Platsen är ”gropen” i Högdalen, som den kallades under 80- och 90-talen. Där kunde man se nya målningar nästan dagligen då.

Som sagt så firar vi 20 år. För de som inte vet så tillhör jag Stockholms första writers (började med graffiti 1985), men har nog alltid varit mer av en writer än en målare. Så denna grej är även en hyllning till alla som höll på när jag började och som faktiskt fortsätter än idag, tack för all inspiration – ni vet vilka ni är!

IMG_2732

IMG_2740