Ett ögonblick, Kolbjörn!

Vår medarbetare Kolbjörn Guwallius har de senaste dagarna lagt upp mystiska digitala vykort på sociala medier om en ny bok han har skrivit. Vad är det han håller på med egentligen? Gatukonst.se ställde några korta frågor.

En text klarnar sakta på vykorten. På det senaste kan en kryptisk mening utläsas: ”anlitas av stad med metoder som avslöjar hur hela reglerna inte har tillåtits pågå”. Det låter som att det handlar om någon kommunal grej.

Vad ska det här betyda?

– Det är förstås lite hemligt just nu, men det klarnar snart.

Det ser ut som sprayfärg på det första vykortet?

– Tycker du? Någon annan tyckte det såg ut som blodstänk.

Det andra vykortet liknar en tunnelbanekarta?

– Där hörde jag också andra förslag. Någon trodde det handlade om elektronik.

Hur länge har ju jobbat med boken?

– Sedan i somras, och i princip på heltid sedan i höstas någon gång. Fast egentligen kanske jag kan sägas ha hållit på bra mycket längre än så, det beror på hur det ska räknas. Det är en ganska omfattande bok. Jag har kunnat lägga tid på att skriva tack vare stipendier från Författarfonden och Malmö stad.

Du vill inte avslöja något alls om handlingen?

– Nej, inte mer än vykorten avslöjar. Men det kommer att bli offentligt snart.

Har boken någon specifik målgrupp?

– Javisst! Alla, så klart.