Ikaroz levande utställning når sitt slut

Konstnären Daniel Diaz, känd i graffitivärlden som Ikaroz, har ställt ut på Husby konsthall under april med en öppen ateljé där besökarna har kunnat se verken växa fram. På lördag ska allt vara färdigt och samtidigt avslutas utställningen med en finissage, som blir enda chansen att se de färdiga verken.

Du ställer ut i Husby där du växte upp. Hur är det att återvända?

– Jag bodde i Husby tills jag var 13 år. Det var här jag började intressera mig för graffiti. Det var här jag blev en writer.

Vad får besökarna se på utställningen?

– Jag har spenderat ca 250 timmar i konsthallen dom senaste 20 dagarna. På finissaget får du se resultatet av mitt arbete. Det känns som att jag har hittat en ny riktning i mitt skapande, ett tidskrävande men mycket roligt sätt att skapa bilder på. Lager på lager. Som grunge.

1

Utställningen har pågått under april månad. Vad har du fått för reaktioner?

– Min tanke var att folk skulle få se när bilderna växte fram. Inte bara dom färdiga, fina bilderna som man är nöjd med och som till slut får vara med på en utställning. Utan allt. Ocensurerat. Även sådant som jag misslyckats med. För så är det ju, det är en jävla kamp. En kamp mot mig själv!

Varför ska man komma på finnisagen nu på lördag?

– För att se mina verk på plats. Målningarna gör sig förstås bäst i verkligheten, långt borta från sociala medier. Färgerna och formatet är fint att se i en stor fin lokal. Verken kommer bara visas under en dag. Så kom förbi, kolla in bilderna, ät lite grillat, njut av en kall i solen och upplev den softa viben vid Järvafältet en lördagseftermiddag!

Finissagen är öppen på lördag den 26:e april kl 14–20 i Husby Konsthall.

Konsthallen på Facebook. Hitta rätt via hemsidan.

2