Artscape satte färg på Malmö

2014 var året då gatukonstfestivalerna intog Sverige. Mest uppmärksammat blev nog No Limit Borås, men även Malmö hade sin festival. Här arrangerades Artscape International Street Art Festival, då ett antal brandväggar fick ny färg samtidigt som flera evenamng anordnades. Skulpturer och verk av mer tillfällig karaktär sattes också ut, men brandväggarna är bevarade. Det här är bilderna vi kanske borde ha tagit på dessa i somras. Alla verk är gjorda i samarbete med fastighetsägarna. På festivalens hemsida finns en karta över hur man hittar till verken.

IMG_3429

Södertull: Faith47.

IMG_3398

IMG_3401

Lugnet: Phlegm.

IMG_3437

IMG_3441

Gamla Väster: Natalia Rak.

IMG_3448

Gamla Väster: Ola Kalnins.

IMG_3360

Möllevången: Leon.

IMG_3385

Möllevången: Stinkfish (återuppförd efter att målningen sanerats bort av misstag).